vrijdag 11 juli 2014

Dag 11. Universal parks

Om 6.00 uur iedereen al wakker gemaakt omdat we vroeg naar de Universal parken wilden. We hebben wel een twee dagen ticket maar aangezien de warmte en de drukte wilden we daar om 8.00 uur zijn. Het viel nog niet mee om iedereen goed gemutst te krijgen, maar om kwart over 7 na het ontbijt gingen we toch die kant op. We waren mooi vroeg en konden de auto in de parkeergarage kwijt uiteraard na betaling van 17 dollar.
We wilden eerst naar Universal Studios om naar het nieuwste gedeelte van Harry Potter te gaan. Nou en toen begon het wachten al. Ze hebben hele lange wachtrijen opgesteld dat je wel een paar kilometer moet lopen om naar binnen te gaan. We stonden om half 9 negen al in de brandende zon te wachten. Toen we eindelijk aan de beurt waren om dat gedeelte in te mogen, werd er een stop op gezet. Er werd ons eerst verteld dat we een uur moesten wachten, maar na een half uur werd dat al 3 uur. We konden toen return time tickets krijgen met een tijd erop van 3.40 pm. Dat hebben we maar gedaan. Achteraf misschien niet de juiste keuze maar ja als je alles van te voren weet!


Toen op naar de Hogwarts Express met die Harry Potter trein kun je naar het andere Universal park (Islands of Adventure) waar ook een Harry Potter gedeelte is. In deze trein die al een ouderwetse trein is ingericht,zit je in een coupé waarbij tijdens de rit de deur dicht gaat en op het raam een film wordt vertoond net of je ergens echt rijdt zoals in de films. In de gang lopen ook figuren uit de film
langs lijkt het. Ik heb de film nog nooit gezien, maar vooral Sharon is Harry Potter fan en Jasmine
ook wel. De treinrit was echt leuk. Oh ja en om die rit te maken moest je je entreekaartje weer laten zien en een vingerafdruk geven. Dit hadden we 's morgens bij het binnengaan van het park ook moeten doen.
Bij 'Hogsmeade' stond ook weer een lange rij maar die hebben we getrotseerd.



Na goed een uur mochten we naar binnen, de tassen hadden we in de lockers opgeborgen. Ook hier werkt het met je vingerafdruk. En dan eindelijk mogen we erin. Nu ben ik niet zo'n held met enge dingen, maar dit was een geweldige ervaring. Het lijkt net of je ook vliegt in een Harry Potter film.
Echt heel erg leuk. Wij allen waren onder de indruk hoe dit is gemaakt.

Na dit avontuur hebben we wat gegeten en gedronken en toen wilde Jasmine graag naar een attractie over de oudheid. Ik vond het wel wat weg hebben van de films van Indiana Jones. Er stond geen wachtrij maar toen bleek er een technisch mankement te zijn waardoor je hier niet naar binnen kon.
Balen!!! Komt er op dat moment iemand van het park naar ons toe en vraagt hoe het met ons gaat (dit is de standaard zin waarmee elke Amerikaan je begroet) nou ik heb toen maar een keer gezegd dat het niet goed ging met ons en dat ik erg teleurgesteld was hoe lang je overal moet wachten en dan ook
nog niet in een attractie naar binnen kunt vanwege een technisch mankement. Hij zei dat hij wel wat voor ons kon regelen en dat hij ons snel in een attractie kon krijgen. We moesten maar aangeven welke nou die meiden wilden nog graag een keer in die attractie van Harry Potter waar we net in
waren geweest. Nu Anthony kon dat wel regelen. Net dat hij dat ging regelen ging de attractie waar we bij stonden weer open. Dat was geen probleem eerst deze attractie en dan weer terug naar De vorige waarbij door onze naam te noemen meteen naar binnen konden. Nou en dat hebben we gedaan. Na deze ritten wilde ik toch ook weer terug naar het andere park ivm de return time tickets. Wij weer in de rij voor de trein.




 Tja je moet er wat voor over hebben. We moesten toen nog een uur wachten voordat we deze kaartjes konden gebruiken, we hebben wat gezeten en nog wat gedronken. Toen toch maar iets eerder vragen of we naar binnen mochen en eindelijk was het zover! In dat gedeelte wat een dorpje uit die film is, kun je rondlopen,maar er is ook weer zo'n animatie ride. Wat bleek nou om daar in te gaan moest je nog eens  300 minuten= 5 uur wachten.  Nou dat gingen we echt niet doen! Wat een teleurstelling zeg! Het was 16.00 uur en hadden we hier nou al die tijd op gewacht. Achteraf was die drie uur in de ochtend misschien beter geweest of eigenlijk ook te lang! We waren allen aardig moe en zijn dat hele eind weer teruggelopen naar de auto. Onderweg werd er besloten dat ze Mc Donalds wilden eten. Het was alweer druk op de weg en tegen half zes waren we bij de Mc Donalds bij
Champions Gate zo'n tien minuten van ons huis.  Daar hebben we lekker gegeten en toen hup weer in de auto naar huis. Wat een dag! Toen we thuis waren, begon het ook weer flink te onweren. Wat een flitsen en harde klappen! Morgen maar een rustdag lijkt mij.

3 opmerkingen:

  1. Poeh wat een wachtrijen, daar word je niet vrolijk van. Wel mooi om te zien hoe alles tot in detail is nagemaakt heh? Heel veel plezier en geniet van het rustdagje! (Dat wordt vast shoppen.)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oeps dat valt niet mee zeg, geniet maar lekker van jullie rustdag en misschien nog eventjes shoppen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oohh wat een dag zeg, wachten wachten en nog eens wachten...
    Wel jammer, want al weet je dat het druk is in de parken, zo extreem verwacht je het niet.

    BeantwoordenVerwijderen