woensdag 16 juli 2014

Dag 16. Disney's Magic Kingdom

Vanmorgen maar weer vroeg opgestaan. Snel ontbeten en ons klaar gemaakt voor onze enige dag in een Disney park. Er zijn hier meerdere maar aangezien het met de hitte hier erg vermoeiend is, hebben we voor 1 dag gekozen. We waren er om goed 9 uur. Met een soort treintje werden we  van onze parkeerplek naar de ingang gebracht. Dat was de eerste 1.5 miles naar het begin van het park. Na de ingang kon je kiezen voor monorail of een ferryboot. Wij gingen met de ferryboot naar het park. Dit duurt toch ook zo 20 minuten. In de verte zagen we 'Cinderella Castle' al! 

Daar aangekomen zijn we meteen naar onze eerste attractie toegegaan. Via de site van Disney had ik al 3 attracties gekozen die we versneld konden doen ( Fastpass). Een mooi systeem bij Disney vind ik. Na Peter Pan's flight zijn we naar 'it's a small world' gelopen. Hier konden we toen nog snel naar binnen. 

Daarna via Fastpass lekker snel naar binnen bij 'Under the Sea Journey of te little mermaid'. 



Ja we hebben de gang er goed in. Na deze attractie zijn we toch maar in de rij gegaan voor de nieuwste attractie net een maand geleden geopend:' Seven Dwarfs Mine Train' wat een familieachtbaan is. Hier hebben we echt we meer dan een uur in de rij gestaan. Wel een hele leuke achtbaan! Later die dag was de wachttijd alleen maar langer zagen we. 

Het was alweer goed warm dus tussendoor regelmatig wat gedronken. Deze keer iets meer van huis meegenomen. We zijn nog in de volgende attracties geweest: meestal door nog een Fastpass te halen want na de derde kan je bij een Fastpasskiosk weer een nieuwe Fastpass uit kiezen. 
Buzz Lightyear's Space Ranger Spin
Pirates of the Caribbean
Haunted Mansion
Jungle Cruise


Splash Mountain ( alleen Raymon, Sharon en Jasmine)
's Middags hebben we ook nog een lange regen- en onweersbui gehad. We hadden geen capes mee niet zo slim! We konden wel schuilen maar vooral Ramon en Sharon zijn erg nat geworden. 
Om half 5 hebben we nog ergens een patatje gegeten. We waren al best moe maar wilden uiteindelijk nog niet naar huis. Tegen half 8 zijn we vooraan bij de ingang gaan wachten voor de Main Street Electrical parade. 
De meiden hadden daarvoor nog een sweater gekocht in Mainstreet als souvenir. 
Al wachtende begon het om half 9 alweer een beetje te regenen en later ook alweer te onweren. Ik had er niet zo goed gevoel over of dan de parade wel door zou gaan. Even voor 9 werd dit omgeroepen. Echt balen dan hadden we ook eerder weg kunnen gaan! We zijn als een speer naar de uitgang gegaan en konden redelijk snel met de Ferryboot terug. We wilden met de monorail maar daar was de wachtrij langer. Toen nog weer in de goede rij staan voor het 'treintje' naar de auto. Dit hebben ze wel goed geregeld bij Disney! Bij de auto aangekomen (parkeerplek Simba14) zijn we gauw naar huis gereden. Binnen 25 minuten waren we thuis! 
Wat een lange en toch wel vermoeiende dag, we zijn meer als 12 uur in het park geweest. Ik vond het wel heel erg leuk en persoonlijk mooier als de Universal. 
Hieronder nog een paar foto's







1 opmerking:

  1. Leuke lange dag! Ik vind het sfeertje in de Disney parken ook veel leuker dan Universal. Door de foto's geniet ik lekker mee, veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen