vrijdag 29 juli 2016

Dag 21. Museum of Military history, Thrift store en Texas Roashouse

's Morgens eerst maar weer de ervaringen van twee dagen bijgeschreven op dit blog. En uiteraard ook  de reacties gelezen. Zo leuk dat jullie en dit zijn vooral Florida Forum leden de moeite nemen om even een reactie te plaatsen. Bedankt daarvoor!

Ik had een paar weken geleden kaartjes via Groupon gekocht voor het Museum of Military history. Het leek me wel leuk om eens wat anders te doen of eigenlijk te bekijken. We kwamen daar binnen en werden heel hartelijk ontvangen door een medewerker die zoals we later begrepen als logistiek sergeant in het leger had gewerkt en naar Irak was uitgezonden. Verder werken hier veel (oudere ) vrijwilligers . Veel van wat ze in dit museum laten zien hebben ze gekregen van vaak oud gedienden en hun families, maar ook van burgers uit allerlei landen. 

Het begint met de oorlog van terrorisme, dan de Golfoorlog, Vietnam oorlog, Koreaanse oorlog, Tweede Wereldoorlog, Eerste Wereldoorlog en als laatste de Amerikaanse Burgeroorlog. Het is niet groot, maar we zien, lezen en horen er van alles over deze oorlogen. Ze hebben echt van alles zelfs spullen uit Nederland zoals bonnen, brieven en foto's van de bevrijding WOII. Hieronder een klein gedeelte van wat we alllemaal hebben gezien.


















Na dit avontuur zijn we naar een thrift store (tweedehands winkel) gereden. Dit stond op de to do lijst van Jasmine. Het rook het nou niet bepaald fris dus waren we er heel snel klaar. Daarnaast zat een louche souvenir store en daar zijn we ook nog naar binnen gegaan. Hier hebben we nog een pin met de amerikaanse vlag kunnen kopen voor 1.99 dollar. Toen we weer thuis waren hebben we weer heerlijk in de zon gelegen en gezwommen. Na het douchen zijn we nog een keer uiteten gegaan. Deze keer naar Texas Roadhouse. Daar was het heel druk maar we hebben maar 10 minuten hoeven wachten op een tafel. Hheerlijk gegeten en er hing een leuke sfeer. Daarna waren we allen goed vol van het eten en zijn we naar huis gereden. Nog wat tv gekeken en daarna gingen we ook maar weer naar bed. 


3 opmerkingen:

  1. Interessant museum, goed dat er ook Nederlandse spullen te zien zijn. Heerlijke dag verder weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd leuk om een stukje geschiedenis te bekijken! Vreselijk he al die oorlogen!
    Lekker bij Texas Roadhouse, daar hangt zeker een leuke sfeer! Geniet lekker verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Interessant museum en een heerlijke afsluiter bij Texas Roadhouse, vinden wij ook heerlijk, maar hier nog niet gevonden. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen