zaterdag 16 juli 2016

Dag 8. Universal Studios

Ik realiseer me nu dat de eerste week er alweer op zit. Dat gaat snel!

Ik heb vanmorgen iedereen om 6.00 am wakker gemaakt. Toch wel heel vroeg voor een vakantiedag en niet iedereen kan hier tegen maar het is voor een goed doel. We wilden om 7.00 am weg naar Universal zodat we er mooi op tijd zouden zijn. Op de weg ernaartoe was er al veel verkeer op de weg maar konden we goed doorrijden. We moesten afslag 75 B hebben en alle afslagen waren rechts en laat deze nu net links zijn. En ja hoor te laat en de afslag gemist! Balen! Betty onze Garmin leidde ons gelukkig wel om en zo kwamen we wel wat later maar nog mooi op tijd bij de parkeergarage aan. En we waren niet de enige die vandaag hiernaartoe wilden. Wat druk alweer!

Twee jaar terug hoefde je nog  niet door de metaaldetectorpoortjes maar nu dus wel. Het is net zoals bij een vliegveldcontrole. Alles uit je broekzakken en je spullen in een bak voor de controle. En wijzelf dus ook door de poort. Het geeft wel een veilig gevoel zeker als je alweer ziet wat er in Nice is gebeurd.

Vandaag wilden we eerst naar de Universal Studios en daar was het nog erg rustig. Je moet even stuk lopen als je naar de parken gaat. Uiteindelijk snel binnen en dan scheelt het als je al kaartjes hebt. Ik had ze besteld bij Attraction Tickets Direct.de.

Ons doel van vandaag was Harry Potter ride, Transformers, Mummy en de meiden de rode achtbaan (ik weet niet hoe die heet).

Twee jaar terug was dit gedeelte van Harry Potter net geopend en waren er hele lange wachttijden van
op een gegeven moment 5 uur. Nu konden we er zo in. Deze ride was leuk maar we vinden die in het
andere park leuker. Toch zijn we hier nog een keer in geweest. Tweede keer via de Single lane en weer hoefden we niet te wachten. Perfect! Daarna zijn we naar Transformers gegaan. Ook hier twee keer in geweest. Ik heb helemaal niks met de film maar ik vind deze ride geweldig! Daarna zijn de meiden in de rode achtbaan geweest. Alleen zij durven dat. Knap hoor!

Daarna zijn ze nog in The Mummy gegaan behalve ik. Mijn hart had al genoeg te verduren gehad deze ochtend : ). Het nog maar kwart over 10 en voor ons gevoel hadden we al veel gedaan. We hebben toen eerst bij Starbucks drinken en cake gehaald. En even rustig gezeten. Sjaak wilde nog 
graag naar de Terminator. De show begon om 11.00 uur. Na dit te hebben gezien wwas het inmiddels 
half 12 en hadden we er eigenlijk wel genoeg van. Het was heel erg warm cq heet. Aangezien we 14 
dagen onbeperkt kunnen besluiten we om weg te gaan. De volgende keer naar het andere park waar net de attractie KingKong is geopend. Hier zal het een stuk drukker zijn. We hebben Jasmine bij het huis afgezet en wij zijn nog even doorgereden naar de Walmart voor wat boodschappen. 

Thuis hebben we gezommen en heerlijk gerelaxt. Als avondeten hebben we thuis broodjes beefburger met rauwkost gemaakt. Kan ook wel voor een keer en als toetje vanilleijs.

Hieronder nog een paar foto's van vandaag:



The revenge of Mummy




Harry Potter




9 opmerkingen:

  1. Zo dat is inderdaad vroeg,maar dan heb je wel lekker een lange dag.
    En die hebben jullie goed besteed .
    Mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook wij lezen mee. Wat hebben jullie de eerste vijf dagen tegenslagen gehad en ook weer opgelost. Vanaf dag zes begint het echte genieten.
    De kids congratulations voor de schoolprestaties. Oh ja de alligator zit in het gras. Veel plezier! Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat jullie meelezen en inderdaad goed geantwoord! Groetjes van ons allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Slim vroeg gaan en in de middag weer terug. Thuis eten is ook gezellig! Heerlijke dag?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 6.00 uur is inderdaad vrij vroeg op vakantie, maar wel slim. Zo hebben jullie de dag goed benut.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijke parken zijn dat toch, van Universal. Lekker genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gaaf hoor naar Universal en vooral Harry Potter! Jammer dat het zo duur is om naar binnen te gaan! Zo heb je nog wel wat aan je dag als je lekker vroeg op bent!

    BeantwoordenVerwijderen